Det finns många fina raser att välja mellan. Nedan kan du läsa om några av dem.

Bengal

Här har vi en mycket nyfiken katt som är pigg och mycket aktiv. Den klättrar gärna och gör det utmärkt. Smidig och har som många av de vilda kattdjuren en så kallad smygande gångstil.

Pälsen på en bengal är tät och kort men mjuk. Den har en mycket vacker färg och mönster. Pälsen är skimrande och har ett glittrande intryck. Basfärgen går i toner av guld. Svansen är lång och kraftig. huvudet är runt med höga kindben. Ögonen på en bengal är stora och fina. Man kan se lekfullheten i en bengals ögon.

Brittiskt långhår

Detta är en stillsam, tystlåten, vänlig och tillgiven ras. Denna katt har ett brett huvud och är muskulös men kan tyckas se knubbig ut. Benen är runda och kraftiga och huvudet är brett, speciellt hos hanarna. Öronen på en brittisk långhår är runda och de sitter lite bredare isär än på många andra katter. De har även stora runda ögon som sitter lite bredare isär.

Pälsen är lång och tät. En brittisk långhår är tung och på grund av det så utvecklas den långsamt. Till skillnad från många andra katter blir inte denna katt färdigutvecklad förrän runt 3-4 års åldern.

Don sphynx

Denna katt är mycket tillgiven. Den lägger sig mer än gärna på axeln eller så lägger den sig bakom nacken på människan. Den gillar värme och sover gärna under ett täcke. Don sphynx är en nakenkatt. Den har alltså ingen päls och på grund av det så har den svårt att hålla sin kroppsvärme. Katten äter mycket och måste ha fri tillgång till mat. Då den inte har någon päls så behövs ingen pälsvård men i stället är det hudvård som gäller. På en nakenkatt kan man ibland känna att huden blir fet och kladdig och det beror på att denna ras producerar pälsolja. Katten behöver alltså bada regelbundet och naturligtvis så måste den få hudvård.