Amaranti.

Hur ofta kissar katter?

En katt kissar vanligtvis två till fem gånger om dagen. Det finns inget bästa svar på detta ämne, vilket är en vanlig egenskap. Precis som människor kommer ytterligare element som våra mat- och dryckesvanor automatiskt in i bilden.

Som sagt kan man dock säga att en katt som kissar mellan 2 och 5 gånger per dag aldrig är ett problem och är väldigt typiskt. Om det händer oftare än så kan det vara värt att se om ditt omhuldade husdjur behöver besöka veterinären.

Det är klokt att övervaka kattens urineringsmönster.

Vi bryr oss alla mycket om och önskar det bästa för våra husdjur. Som ett resultat är det bara korrekt att övervaka sina känslor och eventuella beteendeförändringar.

Om du har en kattlåda och din katt är van vid att använda den kan du enkelt se när den har kissat eller gjort avföring och utöva viss kontroll över sina beteenden. Sedan kommer du att kunna se om något väsentligt har förändrats. Liksom människor kan katter och andra djur utveckla vanliga sjukdomar när de åldras eller äter dåligt.

Detsamma gäller om du upptäcker att din katt inte bajsar eller att det tar ett tag för den att använda toaletten. Då skulle det hjälpa om du också undersökte det eftersom det kan vara ett påstått kissstopp, vilket kan skada katten. Du bör alltid få det kontrollerat om ett problem med att kissa varar längre än några dagar.

Du bör inte vara alltför orolig om beteendeförändringen inträffar strax efter kastreringen. Förvänta dig lite av vad som helst efter en sådan operation eftersom det är ett effektivt ingrepp som modifierar katters beteende och vanor.

Vissa människor har till och med rapporterat att deras kastrerade katt har genomgått mindre personlighetsförändringar. Men det kan vara något annat om du fortfarande behöver fixa katten eller om det har gått ett tag med oregelbundna rytmer och kissproblem.

Djurwebbplatsen rekommenderar att du tittar på en självrengörande kattlåda om du har problem med att hålla kattlådan ren. Här kan du lära dig mer om dessa.

Din katt kanske kissar inomhus eller dricker oftare än vanligt.

Du bör genast ta din katt till veterinären om den har börjat dricka och kissa oftare än vanligt eller på mattan inuti. Katter kan uppleva diabetes i en grad som liknar hur människor gör.

Det är viktigt att bli kontrollerad eftersom det kan vara ett verkligt problem eller något annat. Det första du bör göra om du märker att din katt kissar oftare än vanligt är att se till att den har tillgång till mycket vatten hela tiden. Mer vätska måste komma in i kroppen om mer vätska drivs ut.

Ska katter alltid ha tillgång till vatten?

Ett användbart förslag är att mäta upp en viss mängd vatten varje dag om du alltid har tillgång till det. Tänk på en liter. Sedan kan du observera om din katt dricker så mycket som den borde vara, kontrollera vattnet vid samma tidpunkt varje dag innan du lägger till nytt vatten.

Om problemet är att det inte dricker tillräckligt är det viktigt att ge veterinären korrekt information.

Se till att din katt alltid har tillgång till åtminstone nödvändigt vatten. Brist på vatten innebär direkt fara för alla djur.

Alla frågorna ovan kommer att ställas när du träffar veterinären. Vilken volym kissar den? Vilken betydelse förbrukar det? Förmågan att svara på detta är avgörande efter det.

Veterinären kan sedan ta ett urinprov från djuret och avslöja problemet, till exempel om det finns en inflammation i kroppen eller något annat.

Naturligtvis bestämmer resultaten av testerna behandlingsförloppet – problemets natur. Om det finns inflammation eller infektion kan antibiotika behövas, eller kosten kan behöva ändras. Liksom vi behöver katter en balanserad kost som är rik på näringsämnen.

Dessutom kräver de rörelse; därför, om du har en alltför stillasittande och lat katt, kan du uppmuntra åtgärder för att förbättra dess hälsa. Om din katts diabetes är problemet måste han ta insulinsprutor regelbundet.

Ta väl hand om din katt så att du kan dela så många trevliga stunder som möjligt. Våra husdjur kommer att ta hand om oss om vi tar hand om dem.

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg