Amaranti.

Är det kattsäkert? 30 kattsäkra livsmedel

Burköppnarljud får din katt att springa. Många husdjursägare frågar om deras katt kan äta “människomat” eftersom de uppskattar smaken, lukten och konsistensen av konserver.

Det finns en del säkra kattfoder, men många fler du bör undvika. Kontrollera den här listan innan du matar din katt med något annat än kattmat.

Den här listan är inte komplett. Katter metaboliserar mat annorlunda än människor, så vissa saker som är bra för dig (eller för hundar) kanske inte är säkra för din katt. Innan du matar din katt med mat, se till att det är säkert.

Äpplen för katter? Varning!

Äpplen är höga i antioxidanter och fibrer, men ger bara din katt små mängder. När du matar din katt med äpplen, ta bort skalet och fröna, som kan innehålla arsenik.

Bananer för katter? ja!

Bananer är rika på kalium, fibrer och andra näringsämnen, vilket gör dem till ett hälsosamt foder för katter. Detta foder bör endast utgöra 10 % av din katts vanliga diet.

Katter och nötter? Ogynnsam!

Nötter innehåller mycket protein, fibrer och hälsosamma fetter, men katter bör inte äta dem. Macadamianötter är giftiga för katter, även om mandel, valnötter och paranötter inte är det. Nötter med hög fetthalt kan orsaka diarré och kräkningar hos katter, så undvik dem.

Bärätande katter? ja!

Blåbär är en näringsrik, antioxidantrik behandling för din katt. Katter kan äta hallon och jordgubbar. Katter älskar frysta bär på sommaren.

Katter och meloner? ja!

Meloner är hälsosamma och säkra för din katt att äta. Cantaloupe, honungsdagg och vattenmelon är kattvänliga meloner. Melons antioxidanter stärker din katts immunologiska hälsa och näring. På grund av sockerhalten, övermata honom inte.

Katter, morötter? ja!

Dessa orange grönsaker är bra kattmat. Morötter innehåller mycket fibrer, vitamin C, K, kalium och mangan. Som med de flesta grönsaker är kokta morötter säkra för katter.

Avokado för katter? Varning!

Avokado innehåller fibrer, enkelomättade fetter, vitaminer och mineraler. AvoDerm djurfoder använder avokado i alla sina produkter. På grund av avokados höga fetthalt måste du begränsa hur mycket du matar din katt. Skal och gropar kan vara giftiga för katter.

Katter och konserverad fisk? Ogynnsam!

Tonfisk och lax är bra proteinkällor för katter, men konserverad fisk av mänsklig kvalitet är inte idealisk. Konserverad lax är tung i natrium och överdrivet fet för din katt. Om du vill mata din katt med tonfisk eller lax, använd en fuktig kattmat.

Kan min katt äta potatis? Varning!

Potatis och sötpotatis är glutenfria, spannmålsfria kattmatkolhydrater. Om de tillagas på rätt sätt kan katter smälta dessa föremål. Det finns andra komponenter med högre näringsvärde, så övermata inte din katt heller. Omogen potatis innehåller solanin, vilket kan skada din katts neurologiska system och matsmältning. Undvik också potatisplantans blad och stjälkar.

Ärtor för katter? ja!

Gröna ärtor är en spannmålsfri djurfoderkolhydrat. Ärter ger kolhydratenergi, fibrer och växtprotein. Ångkokta eller kokta ärtor kan utgöra 10 % av din katts dagliga mat.

Ris till katter? ja!

Ris är en glutenfri, smältbar kolhydrat för katter som kan smälta spannmål. Vitt ris är mer smältbart för katter med känsliga magar än brunt ris.

Katter och bröd? Varning!

Hur konstigt det än låter, många katter gillar bröd. Mata aldrig din katt med okokt deg eller för sötat fullkorns- eller flerkornsbröd.

Havregrynsgröt för katter? ja!

Havregryn är glutenfritt och smältbart för många katter. Havregryn är rik på B-vitaminer och fibrer. Korrekt tillagning av havre ökar smältbarheten.

Pumpa och squash är kattvänligt. ja!

Pumpa och squash har låga kalorier och höga fibrer och näringsämnen för din katt. Pumpa eller squashpuré tillför fibrer till din katts kost.

Choklad till katter? Nej!

De flesta katter gillar inte choklad, så var försiktig. Förutom socker innehåller choklad en giftig kemikalie som kallas teobromin. Håll mörk choklad och osötad bakchoklad borta från din katt. Hjärtklappning, kramper, skakningar och plötslig död är teobrominförgiftningssymtom.

Vad sägs om rått kött och fisk? En besvikelse!

Många av de bästa kattmatrecepten inkluderar kött och fisk. Dessa tillagade produkter är säkra för katter att äta. Rått kött och fisk kan överföra salmonella till katter. Om du matar din katt rått eller fryst råfoder, förvara det på lämpligt sätt och följ riktlinjerna för livsmedelssäkerhet.

Kattben? Ibland!

Vilda katter äter sitt bytes kropp, till och med benen. De skulle vara råa ben, inte kokta. När de är kokta kan benen bli spröda och knäppa. Din katts matstrupe kan vara perforerad av ett krossat ben.

Min katt älskar vitlök och lök. Nej!

I stora koncentrationer är lök skadlig för katter. Om det äts i betydande mängder kan mat från lökfamiljen få din katt att utveckla anemi.

Vindruvor och russin säkert för katter? Nej!

Vindruvor och russin, som bara är torkade druvor, är giftiga för katter. Druvor kan orsaka njursvikt hos katter. Kräkningar och hyperaktivitet är tidiga symtom.

Dricker min katt sprit? Nej!

Vissa kattägare tycker att det är humoristiskt att ge sina kattungar sprit. Alkohol kan d

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg