Amaranti.

Exakt vad är ekologiskt foder för katter?

Det kan vara ganska svårt att välja den diet som är bäst för din katt, men du vill göra det som är bäst för din katt, därför vill du göra det största möjliga alternativet. Alternativet att utfodra din kattmat som marknadsförs som “ekologiskt” eller “naturligt” kan tyckas vara det överlägsna alternativet, men är det verkligen så? Vad exakt innebär det att en produkt märks som ekologisk, speciellt när det kommer till kattmat?

Den här artikeln kommer att ge dig all information du behöver om ekologisk kattmat, inklusive om det är ett riktigt hälsosammare matalternativ för din katt eller inte.

Vilka egenskaper definierar ett ekologiskt kattfoder?

När man diskuterar mat för husdjur, kommer ordet “ekologisk” upp ganska ofta. Djurfoder som anses vara ekologiskt måste, enligt den officiella definitionen från Association of American Feed Control Officers (AAFCO), följa de produktions- och hanteringsbestämmelser som fastställts av USDA National Organic Program (NOP).

National Organic Program (NOP) är ett federalt reglerande program som ansvarar för att utveckla och upprätthålla enhetliga nationella standarder för jordbruksvaror som producerats ekologiskt och säljs i USA. Medan USDA ansvarar för att upprätthålla kraven genom revisioner, utredningar och andra former av verkställande aktiviteter, kommer National Organic Program (NOP) att verifiera att gårdar och företag har uppfyllt de nationella ekologiska kriterierna.

Produkter anses vara “ekologiska” om de tillverkas med “metoder som integrerar kulturella, biologiska och mekaniska processer som stimulerar kretslopp av resurser, främjar ekologisk balans och skyddar den biologiska mångfalden”, som det står på webbplatsen för National Organic Program (NOP) .

Den nationella listan över tillåtna och förbjudna ämnen som upprätthålls av USDA beskriver de syntetiska ämnen som är tillåtna att användas i ekologisk växtodling och boskapsproduktion, såväl som de icke-syntetiska (naturliga) ämnen som inte är tillåtna att användas i sådan produktion.

Eftersom ekologiska lagar för husdjursmat fortfarande håller på att utvecklas, kräver NOP att alla sällskapsdjursfoder som påstår sig vara ekologiska också måste följa de regler som gäller för mänsklig mat.

Visas USDA Organic Seal på alla ekologiska kattfoderprodukter?

Nej. Det finns flera märken av kattmat som inte bär USDA Organic Seal. Även om en produkt använder sig av ekologiskt certifierade komponenter, innebär detta inte nödvändigtvis att produkten som helhet också är ekologiskt certifierad.

Vilka kattfoder är berättigade att ta emot den organiska förseglingen från USDA?

USDA:s ekologiska märke och det certifierade ekologiska utlåtandet kan endast visas på livsmedelsprodukter för husdjur om komponenterna utgör minst 95 % av den totala produkten.

Vad menas med frasen “Made With Organic Ingredients”?

Även om de inte når tröskeln på 95 procent kan kattmåltider som innehåller 70 procent ekologiska ingredienser i den totala produkten fortfarande deklareras “tillverkade med ekologiska ingredienser” på etiketten. Eller, om de inte uppnår detta kriterium, kan de använda termen “ekologisk” som en kvalificering för vissa ämnen på deras ingredienslista och fortfarande kalla dessa varor ekologiska.

Vad skiljer ekologiskt och naturligt kattfoder från varandra?

United States Department of Agriculture (USDA) kräver att producenter av ekologiska livsmedel för katter följer samma regler som de som åläggs producenter av ekologiska livsmedel för människor.

Växterna vårdas utan applicering av några herbicider eller gödningsmedel.

Foder som odlas ekologiskt ges till de djur som hålls för deras kött, mjölk eller ägg.

Jordbrukarnas och livsmedelsföretagens verksamhet inspekteras av organisationer som har beviljats ​​ackreditering av USDA.

AAFCOs definition av naturlig kattmat är följande:

“… ett foder eller foderingrediens som enbart härrör från växter, djur eller gruvor i slutlig form, men som har framställts genom eller genomgått en kemisk syntetisk process och som inte innehåller tillsatser eller processhjälpmedel som är kemiskt syntetiska utom i mängder som kan förekommer i god tillverkningssed.” “…ett foder eller foderingrediens som enbart härrör från växter, djur eller gruvor i slutlig form, men som har framställts genom eller genomgått en kemisk syntetisk process.”

Det krävs av AAFCO att ALLA ingredienser i ett kattfoder är naturliga för att fodret ska ges den “naturliga” beteckningen. Det är omöjligt att applicera etiketten “naturlig” på en produkt som innehåller konstgjorda tillsatser, oavsett om de är konstgjorda konserveringsmedel, smakämnen eller färgämnen.

De enda undantagen från denna regel är konstgjorda former av vitaminer, mineraler eller spårnäringsämnen som kan krävas för att säkerställa att en persons kost är både adekvat och väl avrundad. Påståendet att maten är “naturlig med ytterligare vitaminer och mineraler” måste absolut klargöras.

Är ekologiskt foder för katter det bästa alternativet?

Cailin Heinze, en veterinär nutritionist vid Tufts University, citeras för att säga att “grundlinjen är att det finns mycket få bevis för de näringsmässiga fördelarna med ekologisk mat för människor.” Detta kommer sannolikt att vara ännu mer sant för husdjur, eftersom husdjursfoder är designat för att vara “komplett och balanserat”, vilket ger viktiga näringsämnen i nivåer som uppfyller eller överstiger rekommenderade mängder.

  • Det rekommenderas att du letar efter de “grundläggande fyra” på etiketten på ett kattfoder:
  • Protein (animaliskt)
  • Fett (som fiskolja)
  • Fiber (som tandkött, betmassa)
  • Vatten

Det finns regler på plats i ett antal stater som anger de miniminivåer av essentiella näringsämnen som ska finnas i en måltid för katter, samt de maximala mängderna fukt och grova fibrer som ska finnas.

Rådgör med din katts veterinär och utför lite oberoende forskning för att ta reda på vilken typ av mat som är idealisk för ditt husdjur. Undersök företaget som gör mat för husdjur. Gör det till en punkt att verifiera att tillverkaren av måltiden anställer en veterinär nutritionist som har styrelsecertifiering. Du vill inte behöva offra saker som näringsinformation eller kvalitetskontroll bara för att kunna mata ekologiskt, eftersom du inte vill.

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg