Amaranti.

Till vem ska ekologiskt kattfoder köpas

Den ekologiska matrörelsen kanske har vunnit dig, men passar den också bra för din älskade kattvän? Toppar på listan är tillgängligheten för 100 % ekologisk kattmat. Även om vi har ett antal produkter, är urvalet av ekologiska alternativ tyvärr mer begränsat. Naturliga och högkvalitativa substitut finns, men om du och din katt har funnit framgång med ekologisk mat, ge inte upp det!

Du kanske vill byta till ett ekologiskt kattfoder om din katt lider av allergier. Ekologiska livsmedel hålls till striktare standarder än konventionella måltider, och de innehåller ofta färre ämnen. I det här fallet är utbud och efterfrågan viktiga överväganden, eftersom det finns en stor efterfrågan på ekologisk kattmat men ett relativt lågt utbud. Det är därför du kommer att betala en liten premie över kostnaden för en vanlig påse med kattmat. Även om du håller med om att ekologiskt är att föredra för din katt, kanske du inte har tillgång till sådan mat på en konsekvent basis.

Sist men inte minst är ekologisk kattmat det bästa valet för dem som bryr sig mycket om den ekologiska effekten av sin kattväns diet. GMO och kemiska bekämpningsmedel används inte i produktionen av ekologisk mat. Det finns ännu inte tillräckligt med data för att säga om ekologisk kattmat är bättre än konventionell mat i allmänhet, men du kan använda den tillgängliga informationen för att göra ett välgrundat val för ditt hushåll.

Faktorer som måste beaktas

För att se till att du ger din katt den bästa möjliga maten, här är några saker att kontrollera när du gör ditt val:

Okokt mat. Det hävdas ofta att din huskatt också borde äta rå mat eftersom det var så de åt i sin förfäders form. Även om det finns en viss sanning i det, är det viktigt att vara försiktig med råa livsmedel. Salmonella och listeria är mer benägna att hittas i dem, och detta inkluderar förpackade varor. Så gör din undersökning om du går för rå och begränsa riskerna.

Probiotika. Det är troligt att utfodring av din katt med probiotikarik kost kan förbättra dess hälsa. Studier har visat att probiotika skapar gynnsamma förändringar i tarmens mikroorganismer hos en katt. Dessa justeringar kan hjälpa till att minska inflammation och stärka immunförsvaret.

Hydrering. Även om de hålls som husdjur, behåller katter en medfödd biologisk anpassning för konsumtion av små gnagare som möss. Möss består av mellan 60 och 70 procent vatten, så det är viktigt att ge din innekatt mycket vatten utöver de näringsämnen som musen gav. Detta kan ge dig våtfoder eller så kan det uppmuntra dig att ställa in många vattenskålar i hela huset och så länge som din katt får en korrekt återfuktning, borde båda fungera perfekt.

Förmåga att upprätta och hålla sig till ett regelbundet schema. De flesta katter är vanedjur, så det är viktigt att ge dem mat som uppmuntrar det beteendet om du har en. Du kanske vill undersöka torrfoder som du kan utelämna åt henne om hon har specifika utfodringskrav och dina arbetstider är flexibla. Om hon behöver våta måltider, kanske du vill kolla på en som kommer i mindre burkar så att du inte behöver förvara hälften i kylskåpet. Helst kommer kattmaten du ger din katt att vara pålitlig och konsekvent. Du kommer inte att vilja slänga ut enstaka tjusiga rätter eftersom hon med stor sannolikhet kan hungerstrejka när du återgår till det normala.

Förebygga fetma. När du väljer kattmat är det avgörande att ta hänsyn till matens näringsvärde och fetthalt. Glöm aldrig bort det faktum att det är mycket enklare att förhindra att din katt blir överviktig än att övertyga din egensinniga och envisa katt att gå ner i vikt.

Antioxidanter som finns i naturen. Konserveringsmedel är nödvändiga i kommersiellt tillgänglig kattmat, men du kan försöka hitta mer naturliga alternativ. Det är vanligtvis i form av ett vitamin, som C eller E.

Gjord i USA. Patriotism eller nej, om din katts mat kommer från andra sidan planeten vet du att det förmodligen inte är den färskaste. Det kan finnas stora skillnader i hur mat produceras på olika kontinenter. Detta är en enkel fråga om praktiska egenskaper; Köp den där de skapar den.

Ingredienser. FDA kräver att etiketter för sällskapsdjursfoder inkluderar procentandelen protein, fett, fibrer och fukt, samt en lista över komponenter i fallande viktordning. Detta kommer att göra det mycket lättare för dig att se vilken kvalitet din kattmat är. Försök att välja produkter som har ett namngivet kött som första ingrediens, och om de överhuvudtaget innehåller spannmål är fullkorn att föredra.

Frågor

Vilket, vått eller torrt foder, är att föredra för kattdjur?

På grund av den specifika karaktären hos din katts tillstånd är detta en fråga som bäst besvaras av din veterinär. Antingen våt- eller torrfoder kan ge din katt den näring de behöver. Även om det inte alltid är fallet, generellt sett, ju högre prislapp, desto högre kvalitet på produkten, kan blöta måltider vara ett bekvämare sätt att få de utmärkta näringsämnen du behöver.

.

Nivån på väta gör hela skillnaden. Sjuttiofem procent av fukten i din måltid kommer från den våta maten, medan bara tio procent kommer från den torra maten. Om du märker att din katt inte dricker tillräckligt med vatten kan detta hjälpa mycket. Din katts ben och muskler kan dra nytta av det extra vattnet, men du kan uppnå samma resultat helt enkelt genom att dricka mer vatten. De potentiella tandfördelarna med torrfoder kan dock överstiga fördelarna med de extra vätskorna.

Att hitta en överlägsen torr måltid kan vara frestande på grund av dess uppenbara lätthet att använda. Du kan hålla maten ute hela dagen utan att oroa dig för att förstöra den, och din katt kan äta den när hon vill. De flesta veterinärer håller med om att en hybridmetod är den bästa vägen att gå eftersom det ger de flesta fördelarna.

Vänligen rekommendera en diet för min äldre katt.

En förändring av maten kan vara nödvändig om din katt är över 12 år, även om hon beter sig och ser ut som en kattunge. De åldras ungefär som människor gör, så håll utkik efter tecken på slitage som knarrande leder eller viktökning från inaktivitet. Du bör förmodligen ge henne en tunnare måltid eller åtminstone minska mängden du ger henne. Att ersätta olika godsaker eller att minska mängden som ges kan ibland hjälpa.

Hon kan behöva en mjukare kost på grund av sina tandproblem, så överväg att ge henne lite våtfoder (eller tillföra fukt till torrfodret åtminstone). Det finns dock en mängd olika kostpreferenser som bör beaktas. Att konsumera mycket fiskolja är fördelaktigt för rörlighet och kognition. Att mata din katt med taurin, vilket är bra för hjärtat och ögonen, kan hjälpa hennes ögon att hålla sig friska längre. Det är viktigt att ge din äldre katt en diet med låg fetthalt, där högst 10 procent av torrfodret och 4 procent av våtfodret är fett.

Hur mycket våt- och torrfoder ska jag ge min katt?

Du bör sträva efter att ge din katt mellan 25 och 35 kalorier per kilo kroppsvikt dagligen. Av denna anledning kräver en 8-kilos katt mellan 200 och 280 kalorier varje dag. Blötfoder har cirka 250 kalorier per 6 ounce burk, medan torrfoder har cirka 300 kalorier per kopp. När jag räknade snabbt upptäckte jag att en daglig servering av torrfoder för en katt på 8 pund skulle vara ungefär en fjärdedel av en kopp. Den 6 uns burken våtfoder du köper kan delas på mitten och matas till henne en gång om dagen, på morgonen.

Om hon avslutar hela sin maträtt på en gång, kanske du vill ge henne mindre, tätare portioner för att förhindra att hon ständigt ber om mer mat. Om hon bestämmer sig för att lägga till jakt i sin kost, kanske du vill minska mängden mat du erbjuder henne.

Jag behöver hjälp med att få min katt att gå ner i vikt.

Att begränsa din katts kaloriintag är det första steget för att hjälpa henne gå ner i vikt. Detta kan inkludera drastiska kostförändringar, som att minska hennes portionsstorlekar, eller det kan innebära att man bara överger sin vanliga mat med hög fetthalt. Vi rekommenderar kattmaten som beskrivs i det här inlägget om du vill byta fodermärke för din katt. Du kanske vill begränsa hennes jakt om din katt har tillgång till utomhus (av andra varelser som kan bli mat). Att begränsa tillgången till godis kan också vara till stor hjälp.

När du har fått kontroll över din katts mat bör du undersöka hennes aktivitetsnivå. Ha kul med henne när du kan. Du bör ge henne aktiva leksaker om du är orolig för att du inte kommer att kunna spendera tillräckligt med tid på att leka med henne för att göra skillnad. Oavsett om du väljer att engagera henne med enkla leksaker eller bygga en utarbetad livsmiljö för henne med kattstolpar och sittpinnar av varierande höjd, är det viktigt att se till att hon har allt hon behöver för att vara lycklig och frisk.

Om din katt har hypertyreossvårigheter kan de orsaka det omvända problemet med att vara underviktig för sin storlek, vilket ökar din oro över att din katt ska gå upp för mycket i vikt. Ta en titt på våra veterinärtips om hur du hjälper din katt med hypertyreoidea att gå upp i vikt.

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg