Amaranti.

Varför öppnas inte min katts ögon?

I allmänhet börjar en nyfödd kattunge öppna ögonen efter tio dagar (eller så; vissa öppnar ögonen tidigare än andra), men om det har gått femton dagar eller mer är det avgörande att vi är oroliga och gör vårt bästa för att hjälpa dig.

Därför, om du har upptäckt en päls eller din katt har fött ett barn som ännu inte har upplevt omvärlden, och du undrar varför din kattunge inte öppnar ögonen, kommer jag att förklara de potentiella orsakerna och lämpliga behandlingar .

Varför öppnas inte min katts ögon?

Den unge kanske inte öppnar eller kan inte öppna ögonen av flera anledningar, inklusive:

Den är fortfarande relativt ung; vi har redan kommit vidare. En frisk kattunge kommer att börja öppna dem runt dag tio, men det blir vecka tre när de kan göra det.
Du kan ha en ögoninfektion om du annars är frisk men har passerat den ålder då du borde kunna visa dina ögon men inte kan. Detta kan också orsakas av:
Dessa virussjukdomar orsakas av kattherpes. Konjunktivit, inflammation och ögonrodnad är symptomen. Veterinären kommer att använda antivirala läkemedel för att behandla honom.
Bakterier: Klamydia orsakar vanligtvis det (du har mer information här). Antibiotika används för att behandla det.
Svampar: Vanligtvis orsakade av luftburen kryptokocker. Kattungen ådrar sig sjukdomen genom att röra vilda katter utomhus eller inte få någon vaccination. Antimykotika används i deras behandling.

Hur kan jag hjälpa dig?

Förutom att ta honom till veterinären och administrera de mediciner han ordinerat, måste vi också vidta ytterligare åtgärder hemma, som att rengöra dem med kamomill för att lindra eventuella obehag eller klåda de kan uppleva och, viktigast av allt, tvätta händerna noggrant med tvål och vatten både före och efter hantering.

Naturligtvis måste du visa honom mycket tillgivenhet och sällskap för alla som älskar för att förvandla dig till förmågor som hjälper dig att vakna upp efter varje snooze.

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg