Amaranti.

Några av de många olika typerna av katter som kan erhållas

Om du är intresserad av att utöka din kunskap om katter bortom den vanliga tabbyn, ta en titt på några av de olika kattraserna som finns tillgängliga. Dessa katter, från den vilda ocicaten till den hårlösa sphynxen, är ett levande bevis på att det kan vara attraktivt att ha ett distinkt utseende. De sträcker sig från vilda till hårlösa.

Låt oss börja med det exotiska, eller hur? Om du gillar varje del av en perser förutom det nödvändiga underhållet, kan en exotisk vara ett bättre val för dig än en perser eftersom den inte kräver lika mycket underhåll.

Mau, en egyptier

Det är möjligt att den fläckiga pälsen av den egyptiska Mau härstammar från dess avlägsna härstamning i den afrikanska vildkatten. Detta skulle förklara varför den egyptiska Mau har fläckar. Du bör dock inte oroa dig för det alls. Den moderna versionen av Mau är en söt och hängiven katt som gör ett underbart tillskott till alla hushåll och är en fröjd att ha runt.

LaPerm

LaPerm är en ras som målmedvetet utvecklades efter att en mutation som inträffade naturligt och som sedan avlades separat blev isolerad och isolerad från andra hundar.

Det mest märkliga med dessa katter är att kattungarna blir kala i olika grad under de första månaderna av sitt liv, vilket är ungefär när de är mellan två och fyra månader gamla. Pälsen på LaPerm-katter kan vara vågiga eller lockiga, men den mest anmärkningsvärda aspekten av dessa katter är det faktum att kattungarna också har denna egenskap.

Ocicat

Trots sken av motsatsen är Ocicaten inte alls ett vilt djur. Dessa katter är resultatet av avelsansträngningar som etablerade Ocicat-typen genom att korsa abessinier, siameser och amerikanska korthåriga katter. Som ett resultat är Ocicat-typen nu närvarande i dessa katter. Ocicat var tänkt att vara produkten av detta särskilda programs ansträngningar.

Rasens förmåga att framgångsrikt kombinera utseendet på en vildkatt med den pålitliga och tillgivna attityden hos en tamkatt har visat sig vara en vinnande kombination. Denna förmåga har gjort det möjligt för rasen att framgångsrikt integrera egenskaperna hos de två typerna av katter.

Turkisk skåpbil

Ursprunget till denna asiatiska ras sträcker sig ända tillbaka till antiken. Majoriteten av turkiska skåpbilar har vit färg på sina kroppar, med undantag för djurens huvuden och svansar, som kan ha vilken färg som helst. Kashmir-utseendet och känslan är ganska nära vad du får med den här kappan.

På grund av deras intelligens såväl som deras oändliga aptit på utforskning, är skåpbilar för spännande levande följeslagare.

Det där är en Cornish Rex!

En av anledningarna till det stora värdet av Cornish Rex är att den har en päls som är helt unik. Pälsen har en väldigt silkeslen känsla, och när den faller, bildar den ett mönster som av de som samlar pälsar kallas “washboard waves”.

De lekfulla egenskaperna som dessa katter uppvisade som kattungar finns kvar med dem under hela deras liv, och de är särskilt intresserade av aktiviteterna hos människorna som äger dem.

Selkirk Rex

Pälsen på Selkirk Rex kan vara antingen kort eller lång, beroende på årstid. Även om några av kattungarna har rakt hår snarare än lockar, har majoriteten av dem fortfarande fluffig päls som är ihoprullad till små bollar.

Den fogliga och tillgivna naturen hos dessa hundar har bidragit till att de har blivit allmänt accepterade som en favoritras.

Singapura

Ursprunget till denna ras, som finns i Singapore, kan härledas helt enkelt genom att titta på dess namn. Dessa katter är utan tvekan folkorienterade, till och med till den grad att de ibland kan vara lite besvärande. Detta kan inte förnekas. Å andra sidan, om du ska vara i sällskap med någon som är så extrovert och underhållande är detta en relativt blygsam uppoffring att göra.

somaliska

Utseendet på en somalier kan sägas ha vissa likheter med utseendet på en räv. Dessa katter lever livet fullt ut och är kända för att vara ganska lekfulla varelser. De gör det bästa av varje möjlighet. De missar aldrig ett tillfälle till en spännande ny upplevelse, och deras akrobatik kommer säkerligen att hålla dig fascinerad hela vägen genom föreställningen som de ger dig. De somaliska katterna har en djup och bestående kärlek till de människor som tar hand om dem, och de håller inte tillbaka när det gäller att uttrycka sin tacksamhet.

Sphynx

Sphynx-hundrasen anses ofta vara en av de mest unika av alla olika sorters hundarter. Peach fuzz är den term som mest lämpligt beskriver det fina dunet som täcker det, trots att det vid första anblicken kan se ut att vara hårlöst. Men vid närmare undersökning avslöjas det att det är täckt med böter. Eftersom dessa katter har en så fin päls, måste fler försiktighetsåtgärder vidtas för att säkerställa att de är skyddade från överdrivet solljus och drag hela tiden.

Efter att du har skaffat en appNär du läser dessa distinkt olika sorters katter, kan du tycka att det är intressant att undersöka flera raser av katter som mer typiskt hålls som husdjur inomhus, till exempel perser eller siameser.

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg