Amaranti.

Det finns 12 olika raser av grå katter, som du alla kommer att älska.

Raser av grå katter

Det finns vissa kattraser som har grå katter i sig, medan andra kattraser också har gråfärgade katter i sig, men utöver det har de också olika färger och mönster. Många människor har en preferens för en viss färg på katten, och det finns några typer av katter som måste ha blågrå katter för att de ska anses vara medlemmar av den specifika rasen. Nyansen på deras päls ger dessa grå kattraser en unik personlighet, vilket är ett direkt resultat av att deras päls är grå.

Det är allmänt känt bland veterinärer, kattälskarorganisationer och kattentusiaster att färgen på en katts päls är relaterad till dess personlighet. Denna teori har stöds av forskning om kattgenetik som har utförts omfattande.

Det finns flera olika raser av grå katter. Maine coon, exotisk, amerikansk korthårig, sphynx, cornish rex och norsk skogskatt är bland de raser som med största sannolikhet är grå. Det finns vissa typer av kattraser som endast kan registreras i officiella kattregister om de är födda med en päls som är grå till färgen.

De kan bara identifiera dessa katter när de har en päls som är grå i nyansen. Koratkatter, Chartreux-katter, Nebelung-katter och Russian Blue-katter är några exempel på de raser som finns i den grå kategorin. Låt oss få en bättre förståelse för varje kattras.

Kommenterat innehåll

Nebelungen, en grå långhårig katt

Nebelung är en fluffig grå katt som har ett mycket likt utseende som den ryska blå, även om det finns några subtila skillnader mellan de två. Denna katt har en blågrå färg över hela kroppen. Pälsen på en Nebelung-katt är medellång och sammetslen vid beröring. De har en rik underull som kompletterar deras silkeslena ytterpäls. Den här grå kattens päls är täckt av skyddshår med silverspetsar, vilket ger katten ett skimrande utseende.

I början av 1980-talet användes en inhemsk korthårig svart katt och en rysk blå katt i ett avelsexperiment, vilket resulterade i produktionen av grå kattungar, varav en hade långa hårstrån och gav upphov till kattrasen Nebelung.

Det förutsågs att dessa skulle vara de första Nebelung-katterna. Det enda som skiljer en Nebelung och en rysk blå är längden på pälsen.

Nebelung är en lugn och fridfull katt med tät päls. Hon har en söt röst och ett snällt temperament. De är snälla och lekfulla, och till skillnad från andra katter kommer de inte att störa dig med sina upptåg. De har en tendens att undvika nya människor eftersom de är skygga kring främlingar.

Grå och korthåriga katter av rasen Korat

Koratkatten är den mest autentiska och äkta av alla grå kattraser. Men trots det faktum att deras förfäder har sitt ursprung i Thailand, följer denna kattras mycket specifika krav. I en ideal värld bör en Korats päls vara en blå-silver eller grå nyans, och den bör vara helt fri från alla märken för att den ska accepteras av de olika kattregistren.

Färgen på koratkattens hår bör börja som ett ljusblått vid roten, gradvis bli mörkare när det färdas uppför skaftet och slutligen sluta som ett gråblått med en silvrig spets. Denna katt glänser tack vare silvret på svansen.

Denna katt har en grå päls, gröna ögon och ett hjärtformat huvud.

Kattungar av denna ras har blå ögon, men när de är två eller fyra år gamla har deras ögon ändrats till en bärnstensfärgad färg. Fula ankungar är vad folk kallar dessa kattungar på grund av hur lång tid det tar för dem att mogna. Denna katt är mycket sällskaplig och trivs i mänskligt sällskap. De vill vara i centrum för uppmärksamheten och myser gärna i ditt knä.

Dessa kattdjur kommer att uppvisa tecken på missnöje. I allmänhet kommer siameser bra överens med andra djur, men de blir avundsjuka om du visar mer kärlek till ett annat husdjur. Koratens och den ryska blå kattens personligheter är motpoler.

Korater är mer häftiga, medan rysk blues är mer dämpad och delikat.

Medium-belagda Chartreux kattungar

Den andra välkända katten med grå päls är den franska katten som heter Chartreux. För det mesta tar dessa kattdjur ett tag att växa upp till sin fulla storlek. De väger mycket och har en blågrå päls. Deras stora, långsträckta huvuden och ljusa orange eller gula ögon skiljer dem åt.

CFA erkänner officiellt Chartreux som en unik ren kattras. Dessa fluffiga kattdjur är vänliga och mjuka; de tycker till och med om att apportera, precis som sina hundmotsvarigheter.

Chartreux behöver inte regelbundet bada eller borsta. På grund av sin tjocka dubbla päls behöver de bara borstas ibland för att hålla håren på plats.

Dessa typer av katter har vanligtvis inga större hälsoproblem som kattungar. De är ett bra val för en familjekatt eftersom de kommer överensbra med barn och kräver mindre av din tid.

4 blå katter från Ryssland

Russian Blue är en populär grå kattras med en distinkt blågrå färg. Dessa kattdjur har sina rötter i Ryssland, och mer specifikt de norra delarna av det landet, som deras moniker antyder. På grund av sin dubbla päls verkar ryska blues mycket större än vad de faktiskt är. Dess långa, eleganta hals döljs av dess tjocka päls och höga skulderblad.

Fastigheten i deras grå päls gör den reflekterande, vilket bidrog till deras önskvärda som jaktmål. Deras blågrå päls och gnistrande gröna ögon är en slående kombination.

Dessa katters uppträdande är mildt och de svarar bra på träning.

Dessa katter har en omättlig lust att leka apport och kan göra det under långa perioder. Denna speciella sort av grå katt är inte ett fan av nyhet eller förändring. Eftersom de förekommer normalt utgör de ingen fara för människors hälsa.

Fem, norska skogkatter

Den norska skogskatten är en av de dyraste kattraserna i världen. Dessa enorma, fluffiga katter är också kända för sin extrema vänlighet. På grund av den slående likheten mellan de två kallas de ofta för lodjur.

Även om de uppvisar vissa likheter med lodjuret, är de inte släkt med det djuret. Deras tjocka, lyxiga päls är typisk för grå tabbykatter.

Fluffiga katter kan hittas i en mängd olika nyanser, även om de vanligaste är vita, gråa och vita. De har rykte om sig att vara aktiva och lekfulla. När de socialiseras på rätt sätt är norska skogkatter underbara med barn. De har en stark känsla av självständighet och vägrar att bli gosad.

Scottish Fold Cat, nummer 6

Den tjocka, silkeslena pälsen hos en Scottish Fold är vanligtvis kort i längd och mörk till färgen. Du kan lita på hållbarheten och komforten hos dessa vadderade kattdjur. Scottish Fold är en populär ras i både USA och Europa. Sockerhaltiga godsaker är ett populärt val bland dem.

7-En persisk grå katt

Även om de flesta människor förknippar perserkatter med snyggt vitt långt hår, finns det också distinkta varianter, som den grå perserkatten, en mycket attraktiv grå katt som har sitt ursprung i Australien. Denna urgamla kattsort härstammar troligen från den turkiska angoran genom flera generationer av avel.

En ädel italiensk kille var inblandad i en strid med perserna på 1600-talet. Så småningom blev han drottning Victorias favorit efter att han följt med honom till Europa. På grund av sin orörlighet kallas persiska katter ofta som “möbler”. Denna typ av katt är känd för sin älskvärda natur och popularitet.

Nr 8 British Shorthair

En gång känd som British Blues, är dagens brittiska korthår bland de största huskattraserna. Deras korta, eleganta päls är tätt vattentät, och deras kroppar är korta och tjocka.

Katter av denna storlek har enorma, runda huvuden och långa halsar och kan variera i storlek från medium till jätte. Det brittiska korthåret är också känt som en bulldog av vissa.

Det brittiska korthåret föds vanligtvis upp i andra färger än dess naturliga blågrå, varför det är acceptabelt att föda upp dem i andra färger. En katts initiala motvilja och skygghet uppvägs av dess eventuella värme mot människor och de starka relationer den bildar med deras familjer. Barn som visar vänlighet, generositet och flexibilitet hemma skulle ha stor nytta av inflytandet från denna fantastiska grå.

American Shorthair är en kattras.

Den amerikanska korthåriga kattrasen dök upp först i början av 1900-talet, när den producerades i USA. Dessa katter är korthåriga och mycket mjuka.

Den lilla storleken och sällskapliga uppförandet hos den amerikanska korthårskatten gör den till ett populärt husdjur. Cat Fanciers’ Association har officiellt erkänt denna ras sedan 1939.

Silvertabby är bara en av de olika färgerna som kan finnas i deras päls. Deras genomsnittliga vikt är mellan 1 och 2 kg (2,5 till 5 lb), vilket gör dem till medelstora tama korthåriga katter.

Egyptiska Mau, nr 10

Den egyptiska Mau är en gammal kattras som har hållits som husdjur i århundraden. På grund av sitt lugna uppträdande används de ofta som terapidjur.

Den egyptiska Mau-tabbyn är en omtyckt ras med gamla egyptiska rötter. Även om den ursprungligen föddes upp för jakt och skydd, är moderna husdjursägare de främsta förmånstagarna av denna katts popularitet.

När de är runt människor blir dessa katter ganska sällskapliga och gosiga. Dessutom är de skickliga på att anpassa sig till nya förhållanden. Varken djur eller människor kan förvänta sig någon fientlighet från dem.

Betrodd av partners som

client4.png
client3.png
client05-1.png
client01.png
client2.png

Bill Dana

“Jag hade hört att kattträning var svårt. Jag var beredd på det. Inte alls. Två dagar senare var jag redo att gå.”

Vårt uppdrag

the-lucky-neko-2JcixB1Ky3I-unsplash
photo-1548366086-7f1b76106622.jpeg